محمد صالح، مشاور مالی نخستوزیر، مراحل همکاری جامعهی جهانی را برای کمک اقتصادی به عراق تشریح کرد و خاطرنشان کرد که اوراق سفید محصول این همکاری است.
به گزارش عراق یار به نقل از خبرگزاری عراق (اینا)، همکاریهای بینالمللی برای کمک به عراق از نظر اقتصادی در کنفرانس کمکهای مالی مادرید که در اکتبر 2003 برگزار شد و در آن وزرای خارجهی 77 کشور متعهد شدند برای بازسازی عراق بیش از 33 میلیارد دلار کمک کنند تا زیرساختهای تخریبشده را بازسازی کنند به تصویب رسید. صالح به خبرگزاری عراق (اینا) گفت: جنگها و تحریمهای اقتصادی قبلی.
وی افزود: بسیاری از این کمکها تأیید شد، اما اثرات مالی آن به دلیل سوءمدیریت عملیات بازسازی در آن زمان محدود شد.
وی خاطرنشان کرد: جامعهی جهانی بیش از 100 میلیارد دلار از بدهیهای عراق را که قبل از سال 1990 بود، براساس قرارداد باشگاه پاریس در سال 2004، حذف کرد.
وی ادامه داد: جامعهی بینالمللی سپس به حمایت از عراق ادامه داد و این در (اعلامیهی توکیو) گروه هفت کشور صنعتی بزرگ در بیانیهی خود در ماه مه 2016 که از عراق برای مقابله با اقتصاد دوگانه حمایت مالی و اقتصادی حمایت کردند، تجسم یافت. بحران امنیتی در آن زمان و کنفرانس کویت برای بازسازی عراق در سال 2018 که به حفظ کمکهای سازمان ملل برای تأمین مالی عملیاتهای تثبیت در مناطق آزادشده پس از شکست گروههای تروریستی داعش کمک کرد، همگی تأثیرگذار بودند.
صالح همچنین افزود: در طول بحران مالی و بهداشتی مضاعف که کشور ما در سال 2020 متحمل شد، جامعهی جهانی نیاز عراق را به کمکهای بینالمللی برای اصلاح و سازماندهی مجدد اقتصاد به منظور دستیابی به توسعهی پایدار و مبارزه با افول و فساد احساس کرد. در سال 2020، جامعهی بینالمللی در لندن چیزی را تشکیل داد که به آن (گروه تماس اقتصادی عراق (IECG) که شامل بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول، اتحادیه اروپا و G7 میشود) میگویند.
وی ادامه داد: IECG آمادگی خود را برای حمایت از پروژههای اصلاحات مالی و اقتصادی در کشورمان و ساماندهی مجدد بخشهای مالی، تولیدی و حاکمیتی ابراز داشت و اوراق سفید نتیجهی این همکاری بود. عراق فرصتهای جدی و امیدوارکننده زیادی برای بهرهمندی مثبت از نیات جامعهی بینالمللی برای دستیابی به پروژههای اصلاحی و پیشرفت اقتصادی در عراق دارد.
دیدگاه خود را بیان کنید