اقتصادی و تجاری

عراق با اردن قرارداد واردات برق امضا کرد

عراق با اردن قرارداد واردات برق امضا کرد

مقامهای اردن در قراردادی متعهد شدند که با پیوند شبکه برق این کشور، سالانه یک هزار گیگاوات انرژی به عراق صادر کنند.

به گزارش عراق یار به نقل از منابع رسانه‌ای عراق، به موجب این قرارداد که به امضای مقام‌های دو کشور رسید، اردن در مرحله نخست پس از تکمیل اتصال شبکه برق، سالانه یک هزار گیگاوات در ساعت انرژی برق به عراق صادر می‌کند و در مرحله دوم هم ظرفیت صادرات برق را افزایش خواهد داد.

آیین امضای این قرارداد با حضور «ماجد الاماره» وزیر برق عراق و «هاله زواتی» وزیر انرژی و معادن اردن توسط «براک سعد نور» مدیر شرکت انتقال انرژی منطقه مرکزی عراق و «امجد الرواشده» مدیر کل شرکت ملی برق اردن امضا شد.

وزیر انرژی اردن در این مراسم بر اهمیت پیوند خطوط برق برای تقویت همکاری میان دو کشور در چارچوب تمایل امّان به اتصال شبکه برق با کشورهای همسایه با هدف ثبات و ایجاد بازار عربی مشترک انرژی تاکید کرد.

وی بر اهمیت این قرارداد در راستای اهداف جامع راهبردی حوزه انرژی برای سال‌های 2020-2030 تاکید کرد تا اردن به مرکز تبادل انرژی منطقه تبدیل شود، به ویژه اینکه به تازگی یادداشت تفاهمی با عربستان برای پیوند خطوط برق دو کشور امضا کرده است.

واردات برق از امان پس از پایان ساخت نیروگاه جدید «الریشه» اردن و ساخت خطوط اتصال این نیروگاه با نیروگاه  «القائم» عراق به طول 300 کیلومتر انجام خواهد شد که اجرای آن 26 ماه ادامه خواهد داشت.

در همین راستا، «احمد موسی العبادی» سخنگوی وزارت برق عراق شهریور گذشته گفت که برای اجرای مرحله نخست طرح اتصال شبکه برق این کشور به اردن شرکت «جنرال الکتریک» همکاری مشترکی در احداث یک خط انتقال به طول 300 کیلومتر خواهد داشت.

وی افزود که 288 کیلومتر از این خط در داخل خاک عراق و 12 کیلومتر باقی مانده در اردن قرار می‌گیرد.

سخنگوی وزارت برق عراق ادامه داد که مرحله نخست این طرح با 150 مگاوات ظرفیت آغاز می‌شود و در مرحله پایانی به 960 مگاوات خواهد رسید.

العبادی اضافه که این خط، عراق را از مسیر اردن به شبکه برق مصر متصل خواهد کرد.

وی گفت که اجرای این کار به صورت مرحله‌ای انجام می‌شود و اگر با ضمانت نامه‌ها و تضمین‌های دولتی و وزارت دارایی انجام شود، تکمیل آن یک و نیم تا دو سال به طول می‌انجامد.

در همین پیوند، مدیر اجرایی شرکت جنرال الکتریک پیشتر اعلام کرده بود که این شرکت مسوولیت تقویت شبکه انتقال انرژی عراق و اتصال آن به شبکه اردن را برعهده خواهد داشت.

«محمد محیسن» گفت که توافقی برای اتصال خطوط برق عراق و اردن وجود دارد که میان جنرال الکتریک و وزارت برق عراق با هدف تقویت شبکه انتقال انرژی این کشور و اتصال آن به خطوط برق اردن امضا شده است.

عراق همچنین شهریور 98 قراردادی با شورای همکاری خلیج فارس برای یک خط انتقال برق امضا کرد، این خط انتقال 500 مگاوات برق را به شبکه گسترده این کشور تا اواخر سال 2020 وارد می‌کند.

این خط انتقال 300 کیلومتری از کویت به بندر جنوبی «فاو» عراق کشیده می‌شود و تأمین مالی آن بر عهده شورای همکاری خلیج فارس است.

کمبود شدید و قطع طولانی مدت برق که گاهی به 15 ساعت در روز هم می‌رسد، یکی از معضلات عراق است که در مهر ماه 98 از عوامل اصلی شکل‌گیری اعتراضات گسترده خیابانی در جنوب و مرکز این کشور شد.

عراق با حدود 18 هزار مگاوات کمبود برق مواجه است و اکنون جمهوری اسلامی ایران تنها کشور تامین کننده انرژی برق به میزان یک هزار و 350 مگاوات در ساعت برای عراق است و حجم صادرات گاز برای تامین سه نیروگاه گازی تامین برق در عراق نیز بالغ بر 18 میلیون مترمکعب در روز است.

دولت عراق در سال و ماه‌های گذشته تلاش گسترده‌ای را برای افزایش تولید و تامین برق انجام داده است، با این وجود کمبود برق همچنان یکی از بحران‌های اصلی این کشور است.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید