فصلنامه

فصلنامه مدیریت صادرات شماره 2

فصلنامه مدیریت صادرات شماره 2

بخشی از سرمقاله
یکی از اهداف کشورهای درحال توسعه، دستیابی به رشد اقتصادی پایدار است و در این راستا شناخت عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی اهمیت ویژه‌ای دارد. در این میان از صادرات به عنوان موتور رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه یاد میشود؛

چراکه یکی از مسائل اقتصادی مهم که امروزه بسیاری از کشورها با آن دست به گریبان هستند، کسری در تراز پرداختهای خارجی و کمبود ارز است که اگرچه راه‌های متعددی برای تامین این کسری وجود دارد، اما اصولی‌ترین و مناسبترین روش افزایش صادرات است.

از سوی دیگر، هر چه بخشهای بیشتری از اقتصاد در معرض رقابت بین‌المللی قرار گیرند، میزان برخورداری از فناوری برتر و فشار برای اتخاذ و تطبیق فناوری به منظور حفظ قدرت رقابتی، بیشتر می‌شود و سبب تخصیص منابع از بخش‌ها و صنایع با بهره‌وری پایین به بخش‌های با بهره‌وری بالا شده و منابع را به سوی فعالیت‌هایی با بیشترین کارایی، هدایت می‌کند.

در این میان، منطقه‌گرایی و همگرایی اقتصادی ازجمله موثرترین راه‌های گشودن تدریجی اقتصادهای ملی و ادغام آنها در اقتصاد جهانی محسوب می‌شود و به قولی «آینده هر کشور در گرو تعیین جایگاه آن در بلوک‌بندی جهانی است.» چرا که می‌توان در یافتن وجه تشابه و تمایز خود با دیگر بلوکها به «منافع ملی و امنیت ملی » نائل آمد.

فصلنامه شماره 2 مدیریت صادراتِ مجموعه الرافدین را از لینک زیر دانلود کنید.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید