پس از آنکه دولت برنامههای امیدوارکنندهای برای احیای صنعت پتروشیمی و بازگرداندن آن به روزهای اوج نشان داد، دیگر هیچ عاملی نمیتواند مانع ایجاد صنعت پتروشیمی در عراق شود. پروژهای که برنامههای آن از اوایل دهه نود میلادی به دلیل تحریمهای اقتصادی بینالمللی در آن زمان متوقف شده بود. اما در حال حاضر دولت عراق در حال برنامهریزی پروژههای بزرگ در بخشهای مختلف توسعه است تا عراق صنایع پیشرفته عظیمی در این حوزه داشته باشد. حوزهای که میتواند به عراق برای دستیابی به سودهای بالاتری که در تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر وجود دارد، کمک کند. این امر عراق را در صف کشورهای تولیدکننده این محصولات در سراسر جهان قرار می دهد، و جایگاه ویژهای به این کشور در خاورمیانه میدهد.
صنعت ارزشمند پتروشیمی، عراق را قادر میسازد تا جهشی کیفی در به حداکثر رساندن استفاده از منابع خود و تامین مالی با بهرهگیری از بازاریابی محصولات آن صنعت در سطح محلی و همچنین صادرات آنها به خارج از کشور برای دستیابی به بازده مالی فراوان داشته باشد.
گسترش این پروژهها نشاندهنده تمایل مسئولان اقتصاد ملی برای انعقاد قرارداد با شرکتهای بینالمللی جهت گسترش سرمایهگذاری در کشور، چه با شرکتهای محلی تحت مدیریت وزارت نفت و چه با شرکتهای بخش خصوصی است. از جمله مهمترین واقعیتهایی که دولت در حال حاضر به آن رسیده است، انتظارات از بخش ملی نفت است که در تبدیل کردن عراق به یک بازار امیدوار کننده در تولید جهانی از طریق برنامهریزی پروژههای موثر و اهمیت ترویج آنها نقش مهمی بازی کند.
ارتقای صنایع پتروشیمی از جمله مهمترین فعالیتهای دولتی است که زمینههای گستردهای را برای رفع نیازهای روزافزون منافع خود فراهم می سازد، مانند صنعت پالایش نفت خام و روشهای فرآوری، صنعت گاز مایع، طراحی مدل خوشه صنعتی برای صنایع پلاستیک کوچک و متوسط که در کارخانجات، کارگاههای تولیدی، بسته بندی، ساخت و ساز و همچنین صنایع تکمیلی صنعت خودرو، نساجی، پوشاک، فناوری و ارتباطات و سایر موارد مورد استفاده قرار میگیرد.
دیدگاه خود را بیان کنید