امنیت

نکات امنیتی در هنگام حضور در عراق

نکات امنیتی در هنگام حضور در عراق

حضور در کشور عراق بدون توجه به نکات و ملاحظات امنیتی می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری داشته باشد.

در این مقاله به مهم‌ترین نکاتی که می‌بایست مورد توجه کسانی ‌که به مقصد عراق سفر می‌‌کنند قرار گیرد، می‌پردازیم.
1- حمل، نگهداری و مصرف مواد مخدر و داروهای کدئین‌دار و روان‌گردان در کشور عراق ممنوع بوده و دولت عراق با خاطیان به شدت برخورد می‌کند.
2- به هنگام عبور از مرز و انجام امور مرزی و گمرکی نهایت صبر وحوصله را داشته و در صورت بروز هرگونه مشکلی با خونسردی کامل در صدد رفع مشکل برآیید.
3- در صورت بروز هر گونه حادثه‌ای از قرار گرفتن در محیط حادثه و تهیه عکس و فیلمبرداری خودداری کرده و در صورت مشاهده اشیاء و یا رفتار مشکوک، مراتب را به مسئولین مربوطه اطلاع دهید.
4- از برقراری ارتباط با مأموران و نظامیان عراقی تحت هر عنوانی خودداری کرده و از دریافت هرگونه البسه و کادو مانند (عروسک و غیره) از مأمورین و یا افراد ناشناس جداً خودداری کنید.
5- با توجه به فرهنگ عمومی و مذهبی شهرهای زیارتی عراق توصیه می‌شود ضمن استفاده بانوان از چادر مشکی و رعایت حجاب و پوشش اسلامی، از پوشیدن مانتو و یا چادر نماز در معابر عمومی خودداری فرمایند.
6- به هنگام سفر، در طول مسیر رفت و برگشت بویژه هنگام انتقال بار شخصاً مراقب ساکها و وسایل خود بوده و از رها کردن آنها در محیط‌های قابل دسترسی افراد بیگانه، برای پیشگیری از سرقت و هرگونه تهدید دیگری خودداری کنید.
7- تاکید می شود بانوان محترم از تردد به بازار، حرم و اماکن عمومی دیگر بصورت انفرادی خودداری و از سوار شدن به خودروهای متفرقه پرهیز نمایند.
8- از تحویل تلفن همراه خود به افراد غریبه بویژه به هنگام خرید و یا تعویض سیم کارت جداً پرهیز کنید. به محض اسکان در هتل ، اشیاء قیمتی و وجوه نقد خود را به صندوق امانات هتل سپرده و رسید دریافت کنید (بیمه هیچگونه تعهدی در قبال سرقت و یا مفقودی موارد فوق ندارد)
9- در صورت سرقت و یا مفقود شدن اموال و اشیاء خود و یا بروز هرگونه مشکلی اعم از (تصادف، گم شدن همراهان، نزاع، دستگیری و...) مراتب را در اسرع وقت به نزدیکترین ایستگاه پلیس گزارش کنید.
10- در مراودات با عراقی‌ها، از ورود به مباحث سیاسی، قومی و مذهبی جداً اجتناب کنید.
11- از عزیمت به اماکن و شهرهایی که ورود به آنها ممنوع شده و یا از امنیت پایینی برخوردار هستند،اجتناب شود. برخی از شهرهای استان‌های سنی‌نشین عراق که در دوران داعش تحت هجوم نیروهای این گروه قرار گرفتند، هنوز از امنیت کامل برخوردار نیستند.
12- از دریافت و نگهداری هرگونه بسته و پاکت از افراد غریبه (اعم از ایرانی  یا عراقی) به‌عنوان امانت یا جهت انتقال از ایران به عراق و یا بالعکس خودداری کنید.
13- از همراه داشتن اشیاء ممنوعه (دوربین ، موبایل ، چاقو و ...) به هنگام ورود به اماکن مقدسه جداً پرهیز کنید.
14- تردد با ویزای زیارتی به سایر استان‌های عراق می‌تواند مشکل‌ساز باشد. همچنین اقامت بدون داشتن ویزای معتبر یا پس از انقضای مهل ویزا در عراق، تخلف بوده و میتواند موجب اخراج از این کشور شود.
15- فیلم‌برداری از اماکن و ادوات نظامی، ساختمانهای دولتی و اماکن مقدسه در کشور عراق ممنوع بوده و لازم است از این اقدام اجتناب شود.
16- از سپردن ساک و وسایل شخصی خود به افراد ناشناس پرهیز کنید.
17- از هرگونه ارتباط غیر متعارف با کسبه، عوامل هتل اعم از ایرانی و غیر ایرانی و مأموران امنیتی عراق جداً پرهیز نمایید.
18- هنگام تردد در معابر عمومی، مساجد و حرمها به ویژه محلهای پر ازدحام (ورودی ها و خروجی ها) مراقب وجوه نقد و اشیاء قیمتی و تلفن همراه خود باشید تا گرفتار سارقین حرفه‌ای نشوید. 
19- از طرح مسایل جنگ ایران و عراق یا شهدا و بزرگان دفاع مقدس در گفتگو با میزبانان عراقی اجتناب شود، چراکه ممکن است موجب کدورت و کینه شود.
20- از به همراه داشتن یا خرید هرگونه وسایل غیر مجاز و نظامی مانند شوکر، باتوم، دستبند پلیس، جلیقه‌های مخصوص حمل سلاح و خشاب و غلاف اسلحه، سلاح سرد و... خودداری شود.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید