سازمان بازاریابی نفت عراق (SOMO) از اعلام توافق با شرکت چینی برای صادرات نفت از طریق پیشپرداخت خبر داد.
همچنین ضمن اشاره به توافق اوپک اعلام کرد که این قرارداد نه تنها بر درآمد نفتی تاثیرگذار بودهاست بلکه نشاندهنده حجم نفت صادر شده از اقلیم کردستان به سوی ترکیه بودهاست.
اعلا الیسیری – مدیر عامل سازمان بازاریابی نفت عراق – ضمن مصاحبهای که با آژانس خبری عراق داشتهاست، ضمن اشاره به این نکته که عراق دومین کشور دارای منابع نفت خام در میان کشورهای عضور است، همچنین اعلام کردهاست که این شرکت تنها سازمان رسمی صادرکننده و واردکننده فرآوردههای نفتی و مازار نفت خام است.
وی افزود: این شرکت در زمینه واردات و صادرات برخی از فرآوردههای پتروشیمی نظیر نفت سیاه، سوخت موشک و... نیز فعال است. سازمان بازاریابی نفت عراق مالک نفت و درامدهای حاصل از آن نیست و تنها به امر صادرات نفت از جانب وزارت دارایی و مالیه مشغول است.
" نفت کالایی است که به تمام مردم عراق تعلق دارد و درآمدهای حاصل از آن مستقیما به وزارت مالیه و بانک مرکزی این کشور وارد میشود."
توافق اوپک
الیسیری در خصوص توافق با اوپک اعلام کرد: "توافق اوپک تاثیر مثبتی بر امر صادرات و فروش نفت این کشور گذاشته است. تا پیش از این توافق عراق به صورت میانگین 3 میلیون و 400 هزار بشکه نفت با میانگین قیمت 14 دلار به ازای هر بشکه صادر میکرد که درامد حاصله از آن در حدود 1.5 میلیارد دلار تخمین زده شدهاست. اما پس از توافق صورت گرفته با اوپک، میزان صادرات نفت در ماه اخیر میلادی با وجود آنکه به 2 میلیون و 900 هزار بشکه رسیدهاست اما درآمد حاصل از آن به 4 میلیارد و 200 هزار دلار رسیدهاست و این به این مفهوم است که با وجود کاهش میزان فروش اما درامد حاصل از فروش حداقل دو برابر شدهاست.
سازوکارهای فروش نفت
توضیحات الیسیری در خصوص مکانیزم حال حاضر برای فروش نفت به شرح زیر است: "سالانه طرحی با عنوان برنامه فروش نفت از جانب مقامات وزارت نفت ارائه میشود که این برنامه میزان نفت موجود برای صادرات سال آینده و اهداف آن را شامل میشود."
وی افزود: متخصصان این سازمان جهت راستیآزمایی گزارشات، نظرسنجیهایی طراحی میکنند که نتایج آن را در مرحله اول به اعضای هییت مدیره این سازمان و سپس برای تفحص بیشتر به کمیته مرکزی و تصمیمگیری وزارت نفت ارائه میکنند و این مطالعات شامل انتظارات و امکانات در مورد اهداف مورد بررسی برای بازار مناسبتر جهت صادرات نفت میشود.
وی با اشاره به اینکه به صورت کلی سه بازار اصلی و قابل بررسی در جهان وجود دارد که شامل بازار آمریکا، اروپا و آسیا میشود، عنوان کرد: «از آنجایی که بازارهای آسیا درآمدزایی بسیار بالایی دارند، اهداف امسال و سال گذشته ما این بازارها بودهاند.»
بازارهای آمریکا، شامل تولیدکنندههای آمریکایی هستند که به صورت کامل بازار را تحت سلطه خود دراوردهاند و در مقابل کشورهای اروپایی نیز به دنبال سوختهای جایگزین و انرژیهای پاک هستند. در نتیجه بازار آسیا بیشترین میزان تقاضا برای نفت را در خود جای دادهاست و این موضوع فقط شامل کشور عراق نمیشود و سایر کشورهای عرضهکننده نفت مانند عربستان، کویت، امارات و ایران نیز میشود.
وی در پایان افزود: «عراق موفق شدهاست با بزرگترین شرکتهای دولتی بازارهای هند، چین و کره جنوبی قرارداد همکاری منعقد کند و از این طریق توانستهاست حجم صادرات خود به بازارهای آسیایی را تا 70% افزایش دهد.»
دیدگاه خود را بیان کنید