اقتصادی و تجاری

چالش های اتصال راه آهن عراق به شبکه ریلی جهانی

چالش های اتصال راه آهن عراق به شبکه ریلی جهانی

عراق در تلاش است از موقعیت جغرافیایی خود که قاره های آسیا و آفریقا را به یکدیگر متصل می کند و بر راس خلیج فارس اشراف دارد با اتصال راه آهن از شرق به ایران و از جنوب به کویت و از شمال از طریق ترکیه با سود حاصل از عبور کالاهای منتقل شده از شرق به اروپا و بالعکس استفاده کند.

به گزارش عراق یار به نقل از میدل ایست نیوز، عراق امیدوار است از موقعیت خود که در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و قاره آسیا و اروپا را به یکدیگر متصل می کند و از طریق درآمدهای به دست آمده از عبور کالاها از خاکش، به ویژه پس از کاهش درآمدهای حاصل از نفت استفاده کند.
این تلاش ها با موانعی روبه رو است که برخی از آنها سیاسی است و برخی در پی جنگ هایی ایجاد شده که عراق در طول چهار سال گذشته داشته است.
«طالب الحسینی»، مدیرکل راه آهن از انجام تحقیقاتی برای ساخت خط راه آهنی که عراق را به ترکیه متصل می کند خبر داد تا اولین کشوری باشد که از طریق راه آهن به عراق متصل می شود.
بر اساس گفته الحسینی، این خط راه آهن از منطقه ربیعه در استان نینوا در شمال عراق آغاز می شود و تا منطقه فیشخابور در استان دهوک به طول 45 کیلومتر ادامه دارد.
به نوشته وبگاه آناتولی، « ناصر بندر»، وزیر حمل و نقل عراق از تعمیر و ساخت خط راه آهنی که بغداد را به شهر موصل، مرکز استان نینوا برای رسیدن به ترکیه متصل می کند، خبر داد.
وی گفت که عراق، عملیات تعمیر برخی از واگن ها را که توسط گروه تروریستی داعش تخریب شده آغاز کرده است و کار در طول دو ماه تکمیل خواهد شد و قدم بزرگتر در متصل کردن بندر فاو(جنوب عراق) به ترکیه است.
به نوشته وبگاه الجزیره، ایران همواره در طول سالیان گذشته برای روابط تجاری با کشورهای همسایه و هم مرز خود اهمیت بسیاری قائل بوده و از زمان های گذشته پل مهمی در میان راه های تجاری مانند جاده ابریشم بوده است و تاکنون با وجود تحریم های اقتصادی تحمیل شده بر ایران همچنان این روابط که برای شرایط سخت اقتصادی موجود در این کشور مانند اکسیژن است ادامه یافته است.
«محمد اسلامی»، وزیر راه و شهرسازی ایران گفت امیدواریم هماهنگی های انجام شده اخیر میان وزارت خارجه ایران و دولت عراق برای آغاز عملیات اجرایی خط راه آهن شلمچه-بصره موفقیت آمیز باشد.
«مصطفی موسوی»،  نایب رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران و نایب رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر می گوید: خط راه آهن شلمچه- بصره، دروازه جدیدی برای صادرات ایران خواهد بود و در گسترش صادرات ایران به کشورهای آفریقایی و اروپایی و کاهش هزینه های صادرات نقش خواهد داشت.
وی در گفتگوی خود با وبگاه الجزیره افزود خط راه آهن شلمچه در سمت خاک ایران آماده شده است، ولی این خط در سمت عراق از بصره تا مرز ایران  که به طول 17 کیلومتر است هنوز ساخته نشده است و امیدواریم که این خط راه آهن در طول یک یا دو سال آینده به طور کامل افتتاح شود.
موسوی در ادامه تاکید کرد خدمات راه آهن یک رقابت جهانی است و اگرچه ترکیه در تلاش است تا از طریق آذربایجان و دریای خزر به چین برسد، اما مسیر انتقال از طریق ایران به چین به صرفه تر است، زیرا دریاچه ای در مسیر وجود ندارد که باعث کوتاه شدن زمان می شود.
به نوشته وبگاه ایندیپندنت عربی، «هدی سجاد»، عضو پارلمان عراق گفت درخواست هایی در مجلس نمایندگان برای میزبانی کمیته مذاکره فنی عراق درباره بندر مبارک برای بررسی نکات مثبت و منفی ارتباط راه آهن عراق با کویت مطرح شده است.
وی به ایندیپندنت عربی گفت عراق باید از موقعیت جغرافیایی خود استفاده کند به شرطی که بر پروژه بندر فاو تاثیر نگذارد، مسئله ای که باعث کاهش درآمدها خواهد شد.
«مازن الأشیقر»، کارشناس مسائل اقتصادی گفت ساخت خط راه آهن با کشورهای همسایه عراق گام خوبی برای مسافرین است، ولی به علت ساخت سه خط راه آهن از چین به اروپا از راهی غیر از خاورمیانه و از طریق قزاقزستان و ترکیه، اهمیت آن در حمل و نقل کالاها بسیار اندک شده است.

لینک کوتاه

1 دیدگاه

  • اتصال مسیر ریلی ایران به عراق برای تولید کنندگان عراق در اتصال با چین و هند و شمال آسیا هم به شدت مفید و ارزمند خواهد بود !! انشاالله انشاالله انشاالله انشاالله انشاالله انشاالله انشاالله انشاالله که این مسیر ریلی به سرعت ساخته خواهد شد و دسترسی صادراتی مستقیم داشتن تجار عراقی به بازارهای بزرگ چین و هند و شرق و شمال آسیا را برای آنها میسر خواهد کرد !!!

دیدگاه خود را بیان کنید