اقتصادی و تجاری

جنرال الکتریک از نیاز عراق به ارتقای توانایی هایش در تولید برق پرده برمی دارد

جنرال الکتریک از نیاز عراق به ارتقای توانایی هایش در تولید برق پرده برمی دارد

شرکت جنرال الکتریک، متخصص در زمینه‌ی انرژی، هواپیمایی و بهداشت از نیاز عراق به ارتقای توانایی‌هایش در تولید برق پرده برمی‌دارد.

به گزارش عراق یار به نقل از آژانس خبری ملی عراق، راشد الجنابی، مدیرعامل جنرال الکتریک  گفت که عراق در حال حاضر با چالش قابل‌توجهی در منابع انرژی روبه‌رو است. بااین‌حال، راه‌حل‌های مناسب بسیاری برای رفع این کمبود وجود دارد و جنرال الکتریک دارای فناوری‌های ابتکاری و قابل‌اعتمادی برای جبران این خلأ است. شکاف موجود در بخش انرژی عراق و این راه‌حل‌ها از طرحی که دولت عراق برای بهبود واقعیت برق در کشور تنظیم کرده پشتیبانی می‌کند.
وی توضیح داد که آنچه اکنون عراق به آن نیاز دارد در مسیرهای چندمحوره قرار دارد، ازجمله افزودن انرژی به شبکه‌ی ملی از طریق توسعه و ساخت ایستگاه‌های جدید، بهبود عملیات و عملکرد در ایستگاه‌های فعلیِ مورداستفاده برای تولید برق و افزایش عملکرد و ثبات شبکه‌ی برق کشور.
وی خاطرنشان کرد که نیروگاه‌هایی که امروز با یک چرخه‌ی ساده کار می‌کنند، می‌توانند به فرایند ترکیبی تبدیل شوند تا ظرفیت تولید خود را تا 50٪ بدون نیاز به استفاده از سوخت اضافی یا افزایش انتشار گازها افزایش دهند. نمونه‌ی آن نیروگاه بسمایه است که در چرخه‌ی ترکیبی با واحدهای جنرال الکتریک کار می‌کند که بزرگ‌ترین نیروگاه امروزی است. عراق می‌تواند با ساخت نیروگاه‌های غول‌پیکر و استفاده از ده‌ها توربین گازی HA تولید‌شده توسط جنرال الکتریک از منابع گاز طبیعی خود بهره‌مند شود و آن را به سوخت تبدیل کند تا تولید برق کند و نیاز آینده به انرژی در عراق را برآورده سازد.
الجنابی توضیح داد که حفظ آنچه عراق امروز تولید می کند و انجام عملیات تعمیر و سرویس در نیروگاه های برق در مناطق مختلف عراق می تواند از تولید بیش از 8000 مگاوات برق برای تأمین اوج تقاضا در تابستان پشتیبانی کند.
الجنابی درباره‌ی تقویت شبکه‌ی انتقال نیروی برق در عراق گفت: علاوه‌بر انتقال انرژی تولید‌شده از ایستگاه‌ها به شهرها و استان‌ها، می‌توان با ایجاد ایستگاه‌های ثانویه که به بازشدن تنگناها کمک می‌کنند، شبکه‌ی انتقال نیرو را افزایش داد و ما همچنین در تلاش هستیم شبکه را به پادشاهی اردن نیز متصل کنیم؛ در گامی که به میزان قابل‌توجهی در از بین بردن فشارهای واردشده به شبکه و تأمین انرژی الکتریکی با بالاترین سطح اطمینان کمک خواهد کرد.
وی تأکید کرد که جنرال الکتریک آمادگی کامل دارد تا از عراق در تأمین بودجه‌ی لازم برای ساخت پروژه‌های استراتژیک برای تأمین نیاز خود به منابع انرژی الکتریکی پشتیبانی کند. ظرفیت تأمین مالی ما به تخصص جهانی و روابط مستحکم ما با آژانس‌های بیمه‌ی صادرات در چندین کشور در سراسر جهان و همچنین با مؤسسات قابل‌توجه مالی بستگی دارد، جایی که ما قبلاً با همکاری وزارت دارایی عراق چندین کشور را در پروژه‌های حیاتی در بخش انرژی با ارزش بیش از دو میلیارد دلار آمریکا تأمین مالی کرده‌ایم.
وی افزود: «ازجمله راه‌حل‌های فوری‌ای که می‌تواند به‌سرعت استفاده شود، نصب واحدهای متحرک TM2500 در میادین نفتی برای بهره‌مندی از گاز همراه برای تولید نیروی الکتریکی است که در یک دوره‌ی بیش از چند ماه برای تولید صدها مگاوات کافی است و شبکه‌ی ملی به‌طرز چشمگیری به آن نیاز دارد، و همچنین به پدیده‌ی سوختن گاز همراه پایان می‌دهد، که تا حد زیادی بر محیط زیست ما در عراق تأثیر می‌گذارد».
الجنابی درباره‌ی امکان ایجاد نیروگاه‌های نصب‌شده در مناطق مختلف عراق گفت: «فناوری HA ایجادشده توسط جنرال الکتریک سریع‌ترین توربین گازی در جهان محسوب می‌شود و در دستیابی به دو رکورد جهانی در بهره‌وری تولید برق کمک کرده‌است و اهمیت این فناوری را برجسته می‌کند، زیرا اجازه‌ی تولید برق در مقادیر زیاد را می‌دهد و انرژی بیشتر، بدون نیاز به سوخت اضافی، را میسر می‌کند». نمونه‌ی مهمی از این توربین‌های غول‌پیکر نوع H در امارات متحده‌ی عربی است، جایی که جنرال الکتریک در حال ساخت نیروگاه حمریه و نصب سه توربین نوع H برای تولید 1800 مگاوات برق است.
درباره‌ی تأثیر همه‌گیری کرونا در کار این شرکت در برخی از ایستگاه‌ها و پروژه‌هایی که طی شش ماه گذشته به اتمام رسیده‌است، الجنابی توضیح داد که جنرال الکتریک از ماه‌ها قبل شروع به تشکیل کارگروهی با هماهنگی وزارت برق کرد و اقداماتی برای تسهیل کار حتی در مواقع منع تردد انجام داد. وی به پروژه‌های تکمیل‌شده‌ی ایستگاه‌های سماوه و ذی‌قار توسط این شرکت اشاره کرد؛ جایی که کار با وجود چالش‌ها، به‌خصوص همه‌گیری کرونا ادامه داشت، زیرا بالاترین استانداردهای بهداشتی برای اطمینان از ایمنی کارمندان و شرکا اعمال شده بود و فاز اول نیروگاه سماوه با ظرفیت 500 مگاوات و نیروگاه ذی‌قار با مجموعاً 500 مگاوات تکمیل و به وزارت برق تحویل داده شد.
وی با اشاره به اینکه کارکنان این شرکت آخرین مراحل تکمیل نیروگاه زبیر را که 700 مگاوات ظرفیت دارد، انجام داده‌اند، خاطرنشان کرد: «هنوز کار برای گسترش نیروگاه بسمایه در بغداد برای دستیابی به 1500 مگاوات اضافی برای رسیدن به مجموعاً 4500 مگاوات ادامه دارد و این بزرگ‌ترین نیروگاه عراق است».
الجنابی تأیید کرد که این شرکت همچنین در تلاش است تا از شبکه‌ی ملی انتقال برق برای گشودن تنگناها و تحویل برق تولیدشده به شهرها و استان‌های عراق پشتیبانی کند. جنرال الکتریک چهار ایستگاه انتقالی را تکمیل کرده‌است؛ دو ایستگاه در بغداد و دو ایستگاه هم در کربلا.
الجنابی درباره‌ی امکان ایجاد ایستگاه‌های برق و ایستگاه‌های ثانویه در مناطق آزادشده‌ای مانند موصل، انبار و صلاح‌الدین گفت: کار برای ساخت ایستگاه‌های ثانویه در موصل و صلاح‌الدین برای پشتیبانی از ثبات شبکه در این مناطق آسیب‌دیده در حال انجام است و جنرال الکتریک جزء اولین شرکت‌هایی است که وارد مناطق آزادشده شد. 

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید