تحولات روز عراق

برنامه عراق برای ساخت پایتخت اداری جدید

برنامه عراق برای ساخت پایتخت اداری جدید

دولت عراق اجرای پروژه پایتخت اداری جدید در فضایی به وسعت 26.5 هزار هکتار را در منطقه پیرامون فرودگاه بین‌المللی بغداد آغاز کرده است.

به گزارش عراق یار به نقل از میدل ایست نیوز، سازمان ملی سرمایه‌گذاری عراق با انتشار بیانیه‌ای خبر داد که هیئت دولت عراق در جلسه خود با اختصاص این زمین در اطراف فرودگاه بغداد به این سازمان برای اجرای پروژه شهر اداری «الرفیل»، که قرار است پایتخت اداری عراق شود، موافقت کرده است.
«الرفیل» نام یکی از رودهای فرعی دجله در بغداد است که در عصر عباسی از آن به «نهر عیسی» یاد می‌کرده‌اند.
در بیانیه این سازمان آمده که این پروژه در 4 مرحله اجرا می‌شود که فاز اول آن ساخت مجتمع (شامل ساختمان‌های مسکونی، آموزشی، تجاری، درمانی، خدماتی، تفریحی) در 4 هزار هکتار از این زمین‌هاست که 75 هزار واحد مسکونی ایجاد می‌کند و برای 300 هزار شهروند خانه تأمین می‌کند.
این بیانیه تأکید کرده که ساخت این خانه‌ها براساس نقشه پیشنهادی شرکت امریکایی CH2M Hill انجام خواهد شد و قرار است در قالب فرصت سرمایه‌گذاری اجرا شود.
سازمان ملی سرمایه‌گذاری عراق تأکید کرده که فاز دوم این پروژه شامل ساخت پروژه‌های صنعتی خدماتی در اطراف فرودگاه و فاز سوم اجرای پروژه‌های کشاورزی هماهنگ با مسائل زیست‌محیطی و فاز چهارم در منطقه شمالی فرودگاه در نزدیکی ابوغریب اجرا می‌شود.

در این بیانیه آمده که اجرای این پروژه بازتاب اقتصادی و اجتماعی ملموسی بر اقتصاد عراق خواهد داشت و بخشی از مشکلات ناشی از روند رو به رشد جمعیت و نیاز به مسکن را برطرف خواهد کرد و فرصت‌های شغلی بسیاری ایجاد خواهد کرد.
این سازمان تأکید کرده که طی دو هفته آینده 10-12 فرصت سرمایه‌گذاری برای پروژه‌های کامل با شفافیت تمام و زیر نظر هیئت‌های فنی تخصصی داخلی و خارجی را عرضه خواهد کرد.
ازسوی دیگر، «سهی النجار»، رئیس سازمان ملی سرمایه‌گذاری عراق، گفت که پایتخت اداری جدید عراق یک شهر کامل دوستدار محیط زیست است و شامل بخش‌های کشاورزی می‌شود.
او گفت که قرار است برق سرتاسر این منطقه با انرژی خورشیدی تأمین شود.

هفته گذشته «خالد بتال النجم» وزیر برنامه‌ریزی عراق، با اعلام این که جمعیت عراق از 40 میلیون تن گذشته تأکید کرد که که بیش از 68 درصد جمعیت عراق زیر 30 سال دارند و کودکان زیر 15 سال 40 درصد جمعیت عراق را تشکیل می‌دهند.
وی افزود که شاخصه‌های جمعیت‌شناختی نشان‌دهنده رشد شدید جمعیت در عراق است که موجب ناتوانی دولت در تأمین نیازهای شهروندان به خصوص جوانان به لحاظ فرصت‌های شغلی و افزایش کیفیت زندگی می‌شود.
النجم تأکید کرد که عراق با چالش‌های جمعیت‌شناختی جدی‌ روبه‌روست که یکی از مهم‌ترین‌ آنها توزیع نامتناسب جمعیت به لحاظ جغرافیایی میان مناطق شهری و روستایی و روند رو به رشد مهاجرت از روستا به شهر به علت شرایط اقتصادی و اجتماعی و همچنین نسبت بالای مهاجرت میان شهرهای کشور به علت ناآرامی‌های ناشی از تروریسم است.
او گفت که وزارت برنامه‌ریزی عراق می‌کوشد که با تنظیم سیاست‌هایی موضوع نسبت بالای جوانان در جمعیت کشور را به یک فرصت برای توسعه تبدیل کند چون ترکیب جمعیتی نشان می‌دهد که 57 درصد ساکنان کشور می‌تواند در به راه انداختن چرخ‌های توسعه کشور سهیم شوند.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید