اقتصادی و تجاری

پیشنهادها برای ادغام سه وزارتخانه و جهانی کردن محصولات «ساخت عراق»

پیشنهادها برای ادغام سه وزارتخانه و جهانی کردن محصولات «ساخت عراق»

فدراسیون صنایع عراق از اقدامی بین‌المللی ضمن لزوم سرمایه‌گذاری در پروژه طیور دیوانیه، از ادغام سه وزارتخانه و همچنین توضیح جزئیات صندوق حمایت از صادرات و جهانی کردن محصولات «ساخت عراق» گفت.

به گزارش عراق یار به نقل از  خبرگزاری عراق ، علی الدخیلی، معاون رئیس فدراسیون صنایع عراق گفت: «وزارت صنعت هنوز نقشه‌ی واقعی ایجاد نکرده‌است تا تولیدکنندگان یا متولیان صنعت بتوانند مناطق صنعتی را در عراق اختصاص دهند».
الدخیلی خاطرنشان کرد: «نقشه‌ی صنعتی در عراق براساس منابع طبیعی تقسیم شده‌است، زیرا تأسیس کارخانه‌های پتروشیمی تنها در جنوب عراق است، به‌طوری که آن‌ها به منابع نفتی نزدیک هستند که منبع اصلی و مغذی برای تأسیس این کارخانه‌ها است».
عراق می‌تواند منبع خوبی باشد زیرا عراقی‌ها دارای روحیه‌ای هستند که آن‌ها را قادر می‌سازد از واردکنندگان به صادرکنندگان تبدیل شوند. الدخیلی تأکید کرد: «نیاز به حمایت دولت از طریق دو نقطه وجود دارد: مالکیت زمین برای صنعتگران و ارائه‌ی وام». 
وی خاطرنشان کرد: «امروزه دولت‌ها بین وابسته‌های تجاری در همه‌ی سفارتخانه‌ها با تولیدکنندگان در کشورهای خود رابطه‌ی تجاری برقرار کرده‌اند، به‌طوری که وابستگان تجاری در سفارتخانه‌های کشورها منابع خود را توزیع می‌کنند، همان طور که هر وابسته‌ی تجاری در کشور صنعت را توزیع می‌کند. عراقی‌ها می‌توانند منابع خوبی در اختیار داشته باشند و مواد اولیه در دسترس عراق باشد».
وی ادامه داد: «اگر دولت در زمینه‌ی پتروشیمی کار کند و تولید نفت را به بخش خصوصی و کارخانه‌های صنعتی با قیمت یارانه‌ای بفروشد، این امر موجب صرفه‌جویی در دلار در داخل کشور می‌شود. ما آب و نفت و خروجی‌های آن‌ها و همچنین مواد طبیعی قابل‌استفاده داریم».

معاون فدراسیون صنایع عراق بر امکان صادرات و رقابت تأکید کرد و بهترین مثال در این مورد این است که تولید امروز ما در اروپا فعالیت می‌کند. صنعت عراق می‌تواند ظرف 4 سال به امری جهانی تبدیل شود، صنعتی که همه‌ی کشورهای جهان را به خود جذب می‌کند یا از طریق وابستگان تجاری سرمایه‌گذاری می‌کنند.
صندوق حمایت از صادرات ازنظر دولت عاملی مثبت تلقی می‌شود، زیرا این صندوق شامل بازگرداندن 15 درصد از ارزش فاکتور صادرشده به صنعتگر است، یعنی اگر لیستی از 10000 دلار از طریق فاکتور به کشوری فروخته شود، 15 ٪ از این فاکتور به منبع برمی‌گردد. 
وی اظهار داشت: «حمایت دولت از بخش کشاورزی و اعطای وام به صاحبان مزارع طیور باعث کاهش قیمت تخم‌مرغ و مرغ شد، زیرا این کاهش همچنان ادامه دارد و قیمت لایه‌ی تخم مرغ سه هزار دینار پس از پنج سال خواهد بود. اگر این روند ادامه یابد، دولت مرزها را برای واردات تخم‌مرغ و مرغ باز نمی‌کند. عراق خود منبع این دو خواهد بود».
وی خاطرنشان کرد: «پس از تأثیرگذاری میدان‌های مرغداری دیوانیه در بازار، شرکت سعودی آلمرای مذاکره کرد تا 50 درصد از مرغداری‌ها را خریداری کند و این یک دستاورد بزرگ است».
الدخیلی گفت: «یک شرکت روسی با قرارداد 282 میلیون دلاری در کارخانه‌ی شیشه در انبار سرمایه‌گذاری می‌کند تا آن را بازسازی کند». این شرکت یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های تولید شیشه در خاورمیانه خواهد بود. بعد از دو سال بازسازی کارخانه، عراق شیشه صادر خواهد کرد. این می‌تواند محیطی صنعتی ایجاد کند.
وی بر ضرورت ادغام وزارتخانه‌های صنعت، تجارت و کشاورزی در یک وزارتخانه تأکید کرد تا جهش کیفی ایجاد شود و مجوز، پیگیری، کنترل تولید، حمایت از صنعت، توسعه‌ی بخش خصوصی، آزمایشگاه‌ها ، تحقیقات ارائه شود. مطالعات، ارائه‌ی تخصص به بخش خصوصی و پیگیری توسعه‌ی مسائل صنعتی و همچنین حمایت از آن‌ها در حفاظت از محصول نیز پیگیری خواهد شد. این برای بسیاری از بیکاران فرصت شغلی فراهم و کارخانه‌ها را اداره می‌کند.
عراق امروز یک مصرف‌کننده است و هیچ جدیتی در تولید دوگانه‌های صنعتی وجود ندارد. اگر برنامه‌ی دولتی برای این موضوع وجود نداشته باشد، صنعت قوی وجود نخواهد داشت.
وی همچنین توضیح داد که افزایش قیمت دلار بر برخی از بخش‌های صنایع خصوصی و سایر بخش‌های صنعتی تأثیر مثبت داشت. دلار بر مواد شیمیایی و سایر بخش‌هایی که مواد اولیه وارد می‌کنند، تأثیر گذاشته‌است.
الدخیلیی افزود: «افزایش قیمت دلار باید با قدمی از سوی نیروگاه‌های پتروشیمیایی و تمهیدات اولیه در منابع دینار همراه شود».

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید