روابط ایران و عراق

با اتصال به شبکه برق شورای همکاری، عراق از گاز و برق ایران بی نیاز می شود؟

با اتصال به شبکه برق شورای همکاری، عراق از گاز و برق ایران بی نیاز می شود؟

عراق امیدوار است از طریق اتصال شبکه برق خود به کشورهای عضو شورای همکاری، بخشی از نیاز خود به برق را تامین کند.

به گزارش عراق یار به نقل از میدل ایست نیوز، وزارت برق عراق در سپتامبر 2019، توافقنامه ای با شورای همکاری برای احداث دو خط انتقال برق به طول 300 کیلومتر امضا کرد که در صورت اتمام پروژه مذکور، عراق از صدهای مگاوات برق از طرف کشورهای عضو شورای همکاری بهره مند می شود.
عراق همچنین به دنبال واردات برق در شمال کشور از ترکیه و در غرب کشور از اردن است.

اتصال برق عراق به شبکه برق کشورهای شورای همکاری

«احمد العبادی»، سخنگوی وزارت برق عراق در رابطه با پروژه اتصال برق عراق به کشورهای عضو شورای همکاری و احداث خط انتقال برق بین نیروگاه فاو در بصره و نیروگاه الزور در کویت، گفت که عراق همه اقدامات مربوط به این پروژه را از سوی خود انجام داده و احتمالا از شبکه برق کشورهای عضو شورای همکاری در تابستان 2022 بهره مند خواهد شد.
وی درباره امکان بی نیاز شدن عراق از واردات گاز و برق از ایران گفت این مساله طی دوره آتی بعید است چرا که اتصال برق عراق به شبکه برق شورای همکاری تنها حدود 500 مگاوات از برق عراق را تامین می کند.
سخنگوی وزارت برق عراق توضیح داد که تواید برق عراق حدود 21 هزار و 145 مگاوات است و برق وارداتی عراق از شورای همکاری نیز حدود 500 مگاوات خواهد بود در حالی که حجم نیاز داخلی به برق تقریبا 35 هزار مگاوات است.

گاز همراه نفت

آمار و اطلاعات بانک جهانی حاکی از آن است که عراق سالانه 17 میلیارد متر مکعب گاز همراه نفت می سوزاند و در این مساله پس از روسیه در رتبه دوم قرار دارد.
«حمزه الجواهری»، کارشناس امور نفت و گاز علت عدم سرمایه گذاری در زمینه گاز همراه نفت و استفاده از آن در نیروگاه برق را طرف هایی در عراق می داند که از واردکننده بودن عراق سود می برند و برای اینکه عراق وارد کننده گاز باقی بماند، تلاش می کنند.
وی در گفت وگویی با الجزیره گفت: این طرف ها که دولت پنهان در عراق محسوب می شوند، مانع از سرمایه گذاری در گاز همراه نفت می شوند که به صورت روزانه می سوزد و خسارت های مالی میلیون دلاری به حکومت تحمیل می کند و سود آن به برخی افراد و کشورهای حامی آن ها می رسد.
عراق اگر بتواند گاز همراه نفت خود را به بهره برداری برساند نیازی به واردات گاز نخواهد داشت و بلکه می تواند به صادرکننده گاز تبدیل شود.

بصره نخستین بهره مند

«یوسف النبهانی»، کارشناس امور اقتصادی عراق درباره پروژه اتصال برق عراق به شبکه برق شورای همکاری گفت این پروژه یکی از مهم ترین پروژه هایی است که دولت عراق سعی در اجرای آن دارد.
وی گفت اهمیت آن تنها به واردات انرژی برای عراق خلاصه نمی شود بلکه موجب ثبات قابل توجه ای در شبکه ملی برق عراق می شود.
النبهانی درباره فواید اقتصادی آن برای عراق گفت که عراق را در طولانی مدت به گذرگاه انرژی بین شرق آسیا و شرق اروپا تبدیل می کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی عراق اشاره کرد که با اتصال برق عراق به شبکه برق شورای همکاری، این کشور برق را به قیمت کمتری وارد می کند چرا که هر واحد برق را به ارزش 2 سنت و کمتر از ایران که اکنون به ارزش 9 سنت وارد می کند، خریداری خواهد کرد.
وی تصریح کرد استان بصره در جنوب عراق نخستین استانی است که از پروژه اتصال برق عراق به شبکه برق شورای همکاری در تابستان 2022 سود می برد و بهره مند می شود.
النبهانی در پایان گفت درصورت تامین برق از این پروژه، زندگی به بصره پایتخت اقتصادی عراق باز می گردد، کارگاه ها و کارخانه ها فعالیت می کنند و همه بخش های دیگر فعال می شوند.

امید مردم

«احمد عماد سلمان»، امیدوار است با اتصال برق عراق به شبکه برق شورای همکاری، مردم عراق از تحمل تاریکی و قطعی برق در طول سال خلاص شوند.
وی در گفت وگویی با الجزیره ابراز امیدواری کرد که تکمیل این پروژه بر حمایت از اقتصاد عراق تاثیر خواهد گذاشت و وضعیت اقتصادی عراق بهبود می یابد و حرکت بازار و مبادله تجاری نیز رونق می گیرد.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید