اقتصادی و تجاری

آغاز احیای کارخانه های تخریب شده استان نینوا در پی نبرد با داعش

آغاز احیای کارخانه های تخریب شده استان نینوا در پی نبرد با داعش

وزارت صنعت عراق از آغاز احیای 3 کارخانه ویران شده در استان نینوا در پی حمله گروه تروریستی داعش به این استان در تابستان سال 2014 و بازپس‌گیری آن در سال 2016 میلادی خبر داد.

به گزارش عراق یار به نقل از میدل ایست نیوز، در استان نینوا ده‌ها کارخانه بزرگ دولتی و خصوصی از جمله کارخانه داروسازی، نساجی، بافندگی، سیمان، کود کشاورزی، شکر، 6 کارخانه سیمان، مواد غذایی و لبنیات و غیره وجود دارد.
در همین رابطه، «منهل الخباز»، وزیر صنایع عراق تاکید کرد: بازسازی کارخانه‌های آسیب دیده در شهر موصل آغاز شده و این وزارتخانه بازسازی سه کارخانه بزرگ و مهم از جمله داروسازی، کودسازی و شکر را کلید زده است.
«نورا البخاری»، عضو کمیسیون اقتصاد و سرمایه‌گذاری پارلمان پیشین عراق هم ضمن انتقاد از ضعف برنامه‌های دولت برای توسعه و احیای این کارخانه‌ها به العربی الجدید گفت: اقدام اخیر وزارت صنایع مثبت است به ویژه که موصل میزبان صدها کارخانه بزرگ و مهم است.
البخاری افزود: ما پیشتر به وزارت صنایع و دولت درخواست‌هایی برای بازسازی کارخانه‌های مهم ارائه کردیم؛ کارخانه‌هایی که تاثیر پررنگی بر وضعیت اقتصادی استان و کشور دارد.
وی گفت: گام اخیر وزارت صنایع در صورت تامین اعتبارات مالی لازم سنگ بنای بازسازی موصل خواهد بود، این کارخانه‌ها چرخ صنعت را در این استان به حرکت درخواهد آورد، همه این کارخانه‌ها بسیار مهم هستند و می‌توانند علاوه بر خودکفایی در تولید برخی محصولات، صادرات هم داشته باشیم.
از سوی دیگر، «عماد الحمدانی»، کارشناس اقتصادی عراق هم اعلام کرد: کارخانه‌های موصا نقش پررنگی در احیای اقتصاد کشور و استان داشتند و بخش زیادی از نیازهای استان و کشور را درخصوص برخی کالاها و محصولات را تامین می کردند.
الحمدانی در پایان تاکید کرد: شماری از مالکان کارخانه‌های بزرگ اخیرا توانستد با هزینه خود کارخانه‌های خود را احیا کنند و بخش زیادی از نیازهای استان به ویژه در زمینه محصولات و مواد غذایی را پوشش دهند
وی در پایان از دولت خواست تا طرحی راهبردی تدوین و اعتبارات مالی برای احیای این کارخانه‌ها را تامین کند زیرا این کارخانه‌ها در احیای اقتصاد کشور تاثیرگذار هستند.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید