تحولات روز عراق

بی رغبتی به واکسن، عراق را در معرض موج چهارم کرونا قرار داده است

بی رغبتی به واکسن، عراق را در معرض موج چهارم کرونا قرار داده است

وزارت بهداشت عراق هشدار داده که به دلیل آمار پایین واکسیناسیون و نبود استقبال شهروندان از دریافت واکسن در برخی استان ها، این کشور در معرض موج تازه و چهارم کرونا قرار دارد.

به گزارش عراق یار به نقل از ایرنا، در همین رابطه، «ربی فلاح»، یکی از اعضای تیم رسانه های پزشکی، در بیانیه ای که روزنامه «الصباح» آن را منتشر کرد، گفته است که «وزارت و ادارات بهداشت آماده می شوند تا تمام اقدام های پیشگیرانه و احتیاطی را با پیش بینی افزایش شمار ابتلاها به ویروس کرونا انجام دهند.
وی افزوده که در اجرای دستور نخست وزیر (مصطفی الکاظمی) در بیست و دومین نشست هیات دولت، وزارت بهداشت با اتخاذ همه تدابیر لازم از جمله تامین تجهیزات پزشکی، درمانی و دستگاه های تنفس مصنوعی، بسیج کادر درمانی و بهداشتی و افزایش تخت های بیمارستانی از آمادگی ورود به موج چهارم کرونا برخوردار است.
فلاح ادامه داد که فصل زمستان سالانه شاهد افزایش افراد مبتلا و انتشار بیماری‌های تنفسی است، بنابراین ترس از همه‌گیری کرونا همچنان وجود دارد و این ویروس در سطح جهانی هنوز در حال جولان است.
این مقام وزارت بهداشت بیان کرد که عراق به سبب تغییرهای ژنتیکی که هر از چند گاهی در ویروس رخ می دهد، نبود تعهد به اقدام های پیشگیرانه نزد شهروندان و آمار کم دریافت کنندگان واکسن به ویژه در برخی استان ها از ورود به موج جدید کرونا مستثنی نیست.
فلاح یادآور شد که اکنون میلیون ها دز واکسن در کشور وجود دارد و تا پایان امسال هم واردات واکسن ادامه خواهد داشت تا 50 درصد جمعیت کشور علیه ویروس واکسینه شوند.
وی تاکید کرد که وزارت بهداشت انتظار دارد که شهروندان عراقی برای سلامت خود و جامعه نسبت به دریافت واکسن پیش گام شوند.
وزارت بهداشت عراق پیشتر و در اوایل آبان جاری اعلام کرده بود که این کشور برای مقابله با ویروس جهش یافته کرونا و ترغیب شهروندان «کارزار واکسیناسیون علیه کرونا» راه اندازی کرده است.
این وزارت با تاکید بر اهمیت دریافت واکسن و اهتمام ورزیدن شهروندان به این مهم هشدار داد در صورت بی تفاوتی به واکسیناسیون موج چهارم کرونا در راه خواهد بود.
«سیف البدر»، سخنگوی وزرات بهداشت عراق در گفت و گو با خبرگزاری رسمی «اینا» اظهار کرده بود که وزارت بهداشت در ابتدا یک کارزار میدانی برای واکسیناسیون در شماری از محله‌های پرجمعیت حومه بغداد پایتخت راه اندازی کرد و به دیگر استان های کشور انتقال یافت.
وی تاکید کرد که اوضاع کنونی کشورها  نشان می دهد که اپیدمی ویروس کرونا به مرحله بسیار جدی و خطرناک رسیده است، بنابراین این وزارتخانه اقدام هایی را برای جلوگیری از شیوع گسترده ویروس جهش یافته کرونا و کاهش شدت آن آغاز کرده است.
پیشتر داده های یک تحقیق نشان داده بود که بیش از نیمی از مردم عراق مایل به دریافت  واکسن نیستند.
عراق دستکم به 80 میلیون دز واکسن دو مرحله‌ای نیاز دارد؛ بر اساس آماری که دو ماه پس از آغاز واکسیناسیون عمومی منتشر شد از جمعیت 42 میلیونی این کشور کمی بیشتر از 512 هزار نفر حداقل یک دز واکسن دریافت کرده اند و این یعنی کمتر از 2 درصد جمعیت.
بر پایه یک بررسی که چند ماه پیش از سوی گروه پژوهشی معروف به «المستقلة» در مورد استفاده از واکسن کرونا در عراق انجام شد، شمار و درصد بالایی از مردم این کشور به دلایل بسیار مایل به دریافت واکسن کرونا نیستند.

این مطالعه که در تارنمای خبرگزاری «ناس نیوز» نزدیک به دولت عراق نیز منتشر شده فاش می‌کند که دو سوم مردم از دریافت واکسن خودداری می‌کنند یا معتقدند که واکسن زدن عوارض جانبی جدی دارد و یا ایمنی کاملی را ایجاد نمی‌کند «که این ذهنیت نادرست نیاز به تلاش بیشتر برای افزایش آگاهی در مورد واکسن و ایمنی آن را بیشتر می‌کند.»
آمارهای رسمی نشان می دهد که از زمان همه گیری کرونا در عراق از اسفند 98 تاکنون، دو میلیون 67 هزار و 797 نفر به ویروس مبتلا شده اند که 23 هزار و 471 نفر از آنان جان خود را از دست داده اند.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید