اقتصادی و تجاری

پول دیجیتال بومی عراق؛ درآمدزایی یا کلاهبرداری؟

پول دیجیتال بومی عراق؛ درآمدزایی یا کلاهبرداری؟

بانک مرکزی عراق نسبت به خرید و فروش پول‌ دیجیتال هشدار داده و تأکید کرده که مطلقا این پول‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد و از آن حمایت حقوقی نمی‌کند.

به گزارش عراق یار به نقل از میدل ایست نیوز، تنها چند ماه پیش بود که در استان انبار، در غرب عراق، از یک پول دیجیتال محلی به نام «حزم» رونمایی و گفته شد که این اولین پول دیجیتال در جهان عرب است با تبلیغات گسترده که سرمایه‌گذاری در آن بسیار پر منفعت خواهد بود.
اما چندی نگذشت که ارزش «حزم» از حدود 60 سنت به یک سنت کاهش یافت و ضرر شدیدی به سرمایه‌گذاران زد.
بعد از این ضررها بود که بانک مرکزی عراق نسبت به خرید و فروش پول‌های دیجیتال هشدار داد و تأکید کرد که مطلقا این پول‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد و از آن حمایت حقوقی نمی‌کند.
بانک مرکزی عراق تأکید کرد که با جدیت معاملات جاری در بازارهای دیجیتال را زیر نظر دارد  وآن را بسیار پرمخاطره می‌داند چون این پول‌ها تابع هیچ ضوبط حقوقی یا نظارتی یا فنی در عراق نیستند.
سازنده پول دیجیتال «حزم» فردی به نام «محمد العرب» زاده شهر فلوجه در استان انبار است.
«ایوان الدوبردانی»، کارشناس پول دیجیتال، می‌گوید که «حزم» مانند هر پول دیجیتال دیگر است که با سیستم توکن (token) کار می‌کند و از استراتژی‌های مالی پول‌های مشابه تبعیت می‌کند.
او می‌گوید که سازنده «حزم» صلاحیت لازم برای این کار را نداشته و نتوانسته برای آن به خوبی بازاریابی کند و نتیجه کار هم یک پول بسیار ضعیف است.
به گفته الدوبردانی، هزینه استخراج پول‌های دیجیتال در کشورهای مختلف متفاوت است، مثلاً در چین بیش از 3 هزار دلار و در امریکا حدود 5 هزار دلار و در کره جنوبی 26 هزار دلار است.
او می‌افزاید که به لحاظ لجستیک استخراج این پول نیاز به رایانه‌های پیشرفته و برق بسیار دارد.
این کارشناس پول دیجیتال می‌گوید که دو نوع پول دیجیتال وجود دارد، یکی پول‌هایی که بلاک چین خاص خودشان را دارند، مانند بیتکوین و اتریوم و امثال آنها، و دیگری پول‌هایی که حالت فرعی دارند و بر اساس بلاک چین پول‌های نوع اول تعریف می‌شوند و «حزم» از همین نوع دوم است.
زین العابدین یکی از قربانیان «حزم» است که 800 هزار دینار (550 دلار) واحد «حزم» به قیمت هر کدام 56 سنت خریداری کرده و در همان روز اول 100 هزار دینار (68 دلار) سود کرده، اما بعد با سقوط قیمت «حزم» از 56 سنت به یک سنت 700 هزار دینار (482 دلار) ضرر کرده است.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید