روابط ایران و عراق

صادرات ایران به عراق به 750 میلیون دلار در ماه رسید

صادرات ایران به عراق به 750 میلیون دلار در ماه رسید

عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق خبر داد که صادرات ایران به عراق در 8 ماه ابتدای امسال از 6 میلیارد و 100 میلیون دلار عبور کرد.

به گزارش عراق یار به نقل از میدل ایست نیوز، عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینکه صادرات ایران به عراق در 8 ماه ابتدای امسال از 6 میلیارد و 100 میلیون دلار عبور کرد، گفت: براین اساس صادرات به عراق در هر ماه به 750 میلیون دلار رسید.
«سید حمید حسینی» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره آخرین وضعیت مبادلات ایران و عراق، گفت که تجارت جهانی در دو سال 2020 و 2021 متاثر از شیوع ویروس کرونا در جهان بود و صادرات ایران به عراق نیز از این موضوع مستثنی نبود و بر همین اساس به علت بسته بودن مرزهای عراق  طی چند ماه  پس از شیوع ویروس کرونا، صادرات ایران در سال 2020 به عراق کاهش یافت.
عضو هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: بسته بودن مرزهای عراق و کاهش فروش نفت عراق و در نتیجه کاهش درآمدهای ارزی عراق در آن دوران باعث شد که حجم تجارت بین دو کشور کاهش یابد و مبادلات تجاری با عراق به کمتر از 8 میلیارد دلار رسید.
حسینی بیان داشت: اما امسال با وجود اینکه مشکلات داخلی و مشکلاتی که در زمینه صادرات گاز و برق وجود داشت، صادرات فرآورده های نفتی به عراق داشتیم و در 8 ماه ابتدای امسال صادرات ایران به عراق به بیش از 6 میلیارد و 100 میلیون دلار رسید و بر این اساس در هر ماه صادرات به عراق حدود 750 میلیون دلار بوده است.
عضو هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: با ادامه این روند دوباره به رکورد قبلی یعنی صادرات بدون برق دست خواهیم یافت و اگر کالاهای قاچاق و کالاهایی که از طریق ترانزیت به عراق را هم به آمارهای صادراتی اضافه کنیم، حجم تبادلات ایران با عراق بسیار بیشتر از رقم فعلی می‌شود.
وی با بیان اینکه امسال بیش از 5 میلیون تن کالا از ایران به عراق ترانزیت شده است، گفت: برخی کشورها از جمله امارات و ترکیه کالاهای ترانزیت شده را هم جزء آمار صادراتی خود به عراق محاسبه می‌کنند.
وی با بیان اینکه بسیاری از صنایع، مازاد تولید خود را به عراق صادر می‌کنند، گفت: سهم ایران در بازار عراق به لحاظ مصالح ساختمانی (کاشی، سنگ، سرامیک، شیشه)، مواد غذایی (میوه و تره بار، صیفی جات)، فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی، لوازم خانگی، لبنیات، پوشاک و مبلمان و کفش بسیار قابل توجه است.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید