اقتصادی و تجاری

«برگه سبز»، سند راهبردی عراق برای توسعه کشاورزی و کاهش وابستگی به نفت

«برگه سبز»، سند راهبردی عراق برای توسعه کشاورزی و کاهش وابستگی به نفت

دولت عراق به زودی طرح فراگیر «برگه سبز» را برای توسعه بخش کشاوزی به منظور کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت اجرا خواهد کرد.

به گزارش عراق یار به نقل از میدل ایست نیوز، وزیر محیط زیست عراق اعلام کرد که به زودی دولت این کشور طرح فراگیر «برگه سبز» را برای توسعه بخش کشاوزی به منظور کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت اجرا خواهد کرد.
به گزارش «العربی الجدید» پیش از این هیئت دولت عراق کمیته‌ای را مأمور تهیه و تنظیم «برگه سبز» با همکاری سازمان ملل و وزارتخانه‌های ذی‌ربط برای تثبیت اقتصاد سبز به عنوان یک منبع درآمد برای عراق به جای نفت کرده بود.
«سعد سلمان»، مشاور فنی وزارت محیط زیست عراق، گفت که برگه سبز از مهم‌ترین پروژه‌هایی است که دولت عراق پیگیری می‌کند و یک سند راهبردی است که به دولت فعلی اختصاص ندارد و هر دولتی در آینده باید آن را اجرا کند.
او گفت که همه وزارتخانه‌های عراقی در روند اجرا و موفقیت این طرح سهیم خواهند بود اما بار اصلی مسئولیت بر عهده وزارتخانه‌های کشاورزی و محیط زیست و منابع آبی است.
سلمان افزود که عراق نیازمند ایجاد راهی برای خروج از چرخه وابستگی مطلق به نفت برای تأمین درآمدهای دولت است و باید سراغ منابع پایدار طبیعی و راه‌حل‌های وابسته به طبیعت برود.
«برگه سبز» اولین بار در نشست تغییرات آب‌وهوایی اسکاتلند در نوامبر 2021 توسط عراق مطرح شد. عراق که به تازگی به کنوانسیون پاریس پیوسته برای اولین بار در این نشست شرکت کرد.
پیش از این مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق، ضمن ابراز تاسف از آسیب دیدن بخش کشاورزی در عراق به علت دهه‌ها جنگ و نزاع، تأکید کرد که باید با همه توان برای بازگرداندن عراق به جایگاه شایسته‌اش در این عرصه تلاش کرد.
در این راستا، عبدالرحمن المشهدانی، کارشناس اقتصادی، تأکید می‌کند که عراق در مرحله آینده در پی تقویت خزانه خود با افزایش درآمدهای غیر نفتی خواهد بود چون وابستگی مطلق عراق به نفت در چند مقطع این کشور را با مشکل جدی مواجه کرد.
او گفت که عراق نیازمند توسعه بخش کشاورزی خود است چون کشاورزی در عراق تا حد زیادی با روش‌های قدیمی و سنتی انجام می‌شود ضمن آنکه مشکل کم‌آبی و کاهش آب‌هایی که از کشورهای همسایه به عراق وارد می‌شود هم روش‌های جدید آبیاری را لازم می‌آورد.
به گفته المشهدانی عراق توانایی صادرات محصولات کشاورزی خود را دارد.
او تأکید می‌کند که منبع درآمد مهم دیگری که عراق از آن غافل است موضوع گردشگری است، زیرا عراق سرزمین کهن‌ترین تمدن‌های بشری بوده و در جای جای آن آثار باستانی یافت می‌شود و لازم است به این موضوع توجه بیشتری شود.
عراق دومین تولیدکننده بزرگ نفت در مجموعه اوپک بعد از عربستان با تولید 4.6 میلیون بشکه در روز است. بر اساس گزارش‌های رسمی 96 درصد درآمدهای عراق وابسته به نفت است و تعهدات دولت‌های سابق برای تقویت بخش‌های صنایع و کشاورزی و افزایش درآمدهای دولت از مالیات و سرمایه‌گذاری برای کاهش وابستگی به نفت تاکنون چندان نتیجه‌بخش نبوده است.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید