روابط ایران و عراق

ایران درپی دستیابی به سهم اوکراین در بازار عراق

ایران درپی دستیابی به سهم اوکراین در بازار عراق

یک مقام ایرانی گفت که در پی حمله روسیه به اوکراین، واردات عراق از این کشور کاهش می‌یابد و ایران می‌تواند سهم این بازار را به دست بگیرد.

به گزارش عراق یار به نقل از میدل ایست نیوز، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت که در پی حمله روسیه به اوکراین، واردات عراق از این کشور کاهش می‌یابد و ایران می‌تواند سهم این بازار را به دست بگیرد.
«سید حمید حسینی» در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) با بیان اینکه اوکراین سهم قابل توجهی در بازار عراق داشت، اظهار کرد: مواد غذایی و مواد معدنی از عمده صادرات این کشور به عراق بود که با وجود تبلیغات انجام شده، مورد استقبال نیز قرار می‌گرفت.
وی با بیان اینکه کالاهایی مانند میلگرد توسط تجار کویت از اوکراین به عراق صادر می‌شد، خاطرنشان کرد: در زمینه مواد غذایی اقلامی مانند غلات، ماکارونی، مرغ و تخم مرغ اوکراین سهم بسیاری را از بازار عراق به خود اختصاص داده بود، اما با توجه به حادثه جنگ پیش آمده، عراق باید جایگزینی را برای تامین کالاهای خود داشته باشد.
حسینی با بیان اینکه ایران و ترکیه از نخستین کشورهایی هستند که می‌توانند تامین کننده نیاز عراق باشند، گفت: اوکراین یکی از کشورهای قوی در زمینه مواد غذایی بود که می توانست کالای 600 میلیون نفر را تامین کند؛ از سوی دیگر به عنوان هشتمین کشور ذخایر معدنی جهان نیز شمرده می‌شود.
وی افزود: اورانیوم، منگنز، سنگ آهن و ذغال سنگ از کالاهایی بود که اوکراین تولید می‌کرد و با توجه به دسترسی به آب‌های آزاد، رقیب سرسختی در بازار عراق به شمار می‌آمد.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: اتفاقات رخ داده در اوکراین، می‌تواند فرصتی برای تجار ایرانی باشد تا سهم بیشتری از بازار عراق را به دست آورند و صادرات میلگرد و مواد فولادی به این کشور را افزایش دهند.
حسینی تاکید کرد: در صورت برنامه ریزی درست و بهره مندی مناسب برای تامین نیاز عراق به کالاهای غذایی و معدنی، می‌توان به سرعت صادرات به این کشور را افزایش داد و سهم بیشتری از بازار عراق را به دست آورد.
بر اساس آمارهای رسمی اوکراین، حجم مبادلات تجاری این کشور با عراق در سال 2018 به 644 میلیون دلار در بخش کالاها و 25 میلیون دلار در بخش خدمات رسیده بود. عراق یازدهمین شریک تجاری اوکراین شمرده می شود.
پیش از این «پیشوا سیروان»، بازرگان و عضو اتاق بازرگانی استان سلیمانیه، گفت که سلیمانیه از اوکراین مواد غذایی و آب میوه و انواع پودرهای شست‌وشو و زغال و امثال آن وارد می‌کرد و با توقف این واردات خسارت شدیدی متوجه بازرگانان می‌شود.
او گفت که راه‌اندازی خط واردات از هر کشوری از جمله اوکراین کار آسانی نیست و برقراری این خط هزینه‌های بسیاری دارد و امروز با توقف این مسیر، علاوه بر بازرگانان بسیاری از رانندگان کامیون‌ها و باربران و فروشندگان آسیب جدی خواهند دید.
وی افزود که بازرگانان درصدد ایجاد جایگزین برای کالاهای اوکراینی از ترکیه یا ایران هستند.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید