اقتصادی و تجاری

زیرساخت‌های لازم در مرز باشماق مریوان وجود ندارد

زیرساخت‌های لازم در مرز باشماق مریوان وجود ندارد

رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه عراق گفت: متاسفانه زیرساخت‌های لازم برای رانندگان کامیون حامل بار در مرز باشماق مریوان ندارد. 

به گزارش عراق یار به نقل از تسنیم، سیروان مجد در نشست با مسئولان ایرانی و فعالان اقتصادی اقلیم کردستان که در فرمانداری این شهر برگزار شد، اظهار داشت: باتوجه به ظرفیت خوب مرز باشماق مریوان برای صادرات و واردات ایجاد مکانی برای استراحت رانندگان کامیون یک نیاز ضروری است.
وی با اشاره به دیگر مشکلات زیر ساختی مرز باشماق مریوان افزود: زیرساخت‌های مرزی باشماق از جمله راه و محوطه‌سازی و زیرساخت‌های انرژی زیبنده یک مرز زمینی بین‌المللی و رسمی نیست.
رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه عراق در خصوص ویژه بودن مرز باشماق نسبت به سایر مناطق تجاری عنوان کرد: این مرز در رقابت با مرز پرویز خان بسیار ویژه است و سال 2019 بیش از یک میلیون و 200هزار نفر از مرز عبور کرده ولی در حال حاضر بخاطر پاندمی کرونا این میزان تردد کاهش چشم‌گیری داشته است.
مجد با اذعان به اینکه زیرساخت‌های لازم برای رانندگان کامیون حامل بار در مرز باشماق مریوان وجود ندارد، گفت: انتظار می‌رود مسئولان مشکلات این حوزه را به‌منظور تشویق و ایجاد انگیزه در سرمایه‌گذاران، هر چه سریع‌تر برطرف کنند.
مهدی رمضانی؛ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان نیز در این نشست در اظهاراتی با بیان اینکه برخی افراد سودجو با عبور قاچاق از مرز سیران‌بند بانه برای تجار و مردم ایجاد مزاحمت ایجاد می‌کنند، اظهار کرد: باید به‌صورت جد با هزگونه قاچاق در مرزهای استان مقابله شود‌.
وی با تاکید بر همکاری کشور عراق در حوزه امنیت مرزهای زمینی افزود: ما از اقلیم کردستان عراق می‌خواهیم در زمینه انسداد مرزی و کمک به امنیت مرز همکاری بیشتری با ایران داشته باشد.
رمضانی با بیان اینکه مرز باشماق مریوان یکی از ظرفیت‌های اقتصادی و فرهنگی برای کشور ایران و عراق است، خاطرنشان کرد: سالانه 7.2میلیارد دلار مبادلات تجاری از مرز باشماق انجام می‌شود و در آینده امکان افزایش این رقم تا 20 میلیارد دلار در سال وجود دارد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با ذکر اینکه هر مسافر ایرانی و عراقی سفیر فرهنگی آن کشور است، عنوان کرد: امیدواریم این نشست منجر به برگزاری جلسات تخصصی در حوزه‌های امنیتی، اجتماعی و فرهنگی بین اقلیم و استان کردستان شود.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید