اقتصادی و تجاری

تلاش عراق برای تبدیل بنادر تجاری به نفتی

تلاش عراق برای تبدیل بنادر تجاری به نفتی

عراق می کوشد که گذرگاه های صادرات نفت خام و مشتقات نفتی اش را افزایش دهد تا برنامه اش برای رساندن صادرات نفت از 3 و نیم میلیون بشکه در روز را به 6 میلیون بشکه در سال 2023 عملی کند.

به گزارش عراق یار به نقل از میدل ایست نیوز، این طرح بزرگ اقتصادی عراق چند محور دارد که از جمله شامل افزایش گذرگاه های صادراتی و ایجاد 24 مخزن نفت هرکدام با گنجایش 58 هزار متر مکعب و ایجاد یک خط لوله دریایی برای صادرات نفت در فاو است.

در عمل، یکی از اقدامات عراق در این راستا تبدیل بندر خور الزبیر، یکی از بزرگ ترین بنادر عراق بعد از بندر ام قصر با 13 اسکله،  به بندری نفتی است. این تبدیل با ساخت یک اسکله جدید در این بندر و توسعه دیگر اسکله های آن با قرض بانک توسعه ژاپن انجام یافته است.

«بهاء العریبی»، مدیر اطلاع رسانی شرکت بنادر عراق، تأکید می کند که 12 اسکله بندر خور الزبیر بعد از یک پروژه بزرگ نوسازی به 13 اسکله نفتی تبدیل شده است.

او می افزاید که این شرکت با شرکت بازاریابی و فروش نفت عراق و همچنین با شرکت خط لوله های نفتی قراردادی بسته که به موجب آن این بندر را براساس استانداردهای جهانی نوسازی کند و هزینه های آن از وام پرداختی ازجانب ژاپن پرداخت شود.

او می گوید که این پروژه شامل ساخت 6 اسکله جدید در بنادر جنوبی عراق می شود.

به گفته العریبی با ساخت کانالی آبی از بندر خور عبدالله به بندر خور الزبیر نفتکش هایی با عمق 8 تا 10 متر هم می توانند به این بندر برسند.

از سوی دیگر «انمار الصافی»، رئیس مرکز تحقیقات راهبردی در بصره، می گوید که بندر خور الزبیر بندری تجاری در کنار یک شهرک صنعتی بود اما با از کار افتادن کارگاه های تولیدی در این شهرک این بندر عملا از کار افتاده بود و برای همین فعالیت آن بدان صورت صرفه اقتصادی نداشت.

با وجود این، عمق کم بندر خور الزبیر و پهنای اندک کانال دریایی منتهی به آن از نظر کارشناسان آن را در حد یک بندر برای صادرات مشتقات نفتی نگه می دارد و مانع از صادرات نفت خام از طریق آن می شود.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید