اقتصادی و تجاری

سرمایه‌گذاری عربستان در کویر به حالت تعلیق درآمده است

سرمایه‌گذاری عربستان در کویر به حالت تعلیق درآمده است

وزارت منابع آبی عراق تأیید کرد که سرمایه‌گذاری عربستان در کویر به حالت تعلیق درآمده‌است.

به گزارش عراق یار به نقل از آژانس خبری عراق، این وزارتخانه ضمن اشاره به اینکه وضعیت آب در دیالی در حال بهبود است، اعلام کرد که پرورش توت‌فرنگی در فرات میانی مجاز است.
سخنگوی وزارت، عون دیاب، گفت که «با توجه به محدودیت آب‌های زیرزمینی، شرکت‌های سعودی برای سرمایه‌گذاری در صحرا جا رزرو می‌کنند.» و خاطرنشان کرد که «این مسئله خطرناک است و ما نمی‌خواهیم همان اشتباه عربستان در استفاده از آب‌های زیرزمینی را مرتکب شویم». آن‌ها آب‌پاش تهیه کردند و اعلام کردند که گندم کافی دارند، پس از دو سال به دلیل افت شدید آب در معرض ورشکستگی قرار گرفتند.
وی توضیح داد که «این مسئله معلق و خطرناک است و درحال‌حاضر آب تجدیدپذیر وجود دارد که می‌تواند در طی سال‌ها بازیابی شود و فراوان باشد».
وی با اشاره به اینکه «مسئله‌ی آب ترکیه و ایران مفصل است و بحث باید تا زمانی که یک چارچوب جدی به خود بگیرد ادامه یابد»، خاطرنشان کرد که «احتمال سفر مهدی رشید الحمدانی، هیئت عالی‌رتبه‌ی وزیر منابع آبی، در آینده برای گفت‌وگو درمورد امور مشترک به ایران وجود دارد».

منابع آبی

دیاب اظهار داشت که «سطح آب دجله و فرات در مخازن سدهای حدیثه، حببانیه، موصل و سد ترثار خوب است و علاوه‌بر کشت برنج در فرات میانی و ذرت در بابل و واسط، کشاورزی صیفی را نیز تأمین می‌کند».

آب در دیالی

وی ادامه داد: «مشکلی که ما در دیالی داریم این است که آب آن از ایران می‌آید که بسیار کم است و وضعیت مخازن کافی نیست.» و خاطرنشان کرد که «در تلاش هستیم تا آبیاری کشاورزی و آب آشامیدنی را تأمین کنیم».
وی تأکید کرد که «این وزارت اقدامات تقویت‌کننده برای منطقه‌ی بعقوبه انجام داده و آب را از رود دجله در زیر خالص انتقال داده و آن را به رودخانه‌ی خراسان و ساریا رسانده است.» و خاطرنشان کرد که «وضعیت آب در دیالی در حال بهبود است».
دیاب اظهار داشت که «یک ایستگاه پمپاژ در انتهای دجله برای انتقال آب به سمت بعقوبه وجود دارد و همچنین کارزاری بزرگ برای حفر چاه‌های آب به‌منظور تأمین آب برای انتقال به مناطق دورافتاده مانند مندلی، در انتهای رودخانه‌ها، تشکیل شده‌است».
وی افزود: «وزیر دو روز پیش از منطقه بازدید کرد و درمورد کیفیت آب و امکان استفاده از آن برای شست‌وشو و استحمام مطلع شد».

اوضاع آب در جنوب

دیاب اظهار داشت که «وزارت متعهد شد که بر جنبه‌های زیست‌محیطی در جنوب عراق، به‌ویژه در بصره، نظارت کند و آب را به میزان موردنیاز تأمین کند تا از افزایش مد نمک به سمت شط‌العرب جلوگیری شود».
سخنگوی وزارتخانه تأکید کرد که «وضعیت آب در بصره نسبتاً پایدار است، به‌استثنای فاو، که ما از شمال بصره از طریق کانال آبیاری شط‌العرب آب آنجا را تأمین می‌کردیم».

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید