اقتصادی و تجاری

فعالیت شرکت های دولتی مصری در بخش زیر ساختی و مسکن عراق

فعالیت شرکت های دولتی مصری در بخش زیر ساختی و مسکن عراق

چندین شرکت مصری بدون سر و صدای رسانه‌ای وارد عراق شده و مشغول اجرای پروژه‌های اقتصادی در بخش مسکن، برق و زیرساخت‌ها هستند.

به گزارش عراق یار به نقل از میدل ایسن نیوز، در این میان، دولت عراق نیز خواهان دور نگه داشتن موضوع ورود شرکت‌های مصری از کشمکش‌های سیاسی داخلی است و خود این شرکت‌ها نیز برای دور ماندن از مشکلات احتمالی برای اجرای برخی اقدامات از شرکت‌های داخلی عراق استفاده می‌کنند.
در همین ارتباط، منابع عراقی مسئول تصریح کردند: دستکم 4 شرکت مصری اکنون در پروژه‌های زیرساختی و انرژی در مناطق مختلف کشور از جمله استان بصره مشغول فعالیت هستند و مذاکرات درباره پروژه‌های دیگر در حوزه مسکن در جریان است.
در این بین، مسئولان عراقی و مصری مایل به نام بردن از شرکت‌های مصری که طی چند ماه اخیر وارد بازار عراق شده‌اند، نیستند اما یک مسئول عراقی در وزارت مسکن به العربی الجدید گفت: شرکت‌های یاد شده مصری دارای استاندارها، تخصص و تجربه لازم هستند و چندین پروژه مختلف را در کشورهای شورای همکاری و مصر انجام داده اند.
وی گفت: حضور شرکت‌های مصری در راستای رقابت در بازار برای ایجاد مجتمع‌های مسکونی و همکاری و شراکت در زمینه ایجاد زیرساخت‌های لازم با شرکت‌های عراقی است و حضور این شرکت‌ها هیچ ارتباطی به طرح پیشین بازسازی در مقابل نفت ندارد.

این مقام عراق ادامه داد: وزارت برنامه‌ریزی با هماهنگی سازمان سرمایه‌گذاری و دیگر نهادهای دولتی مربوطه در تلاش است تا بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری و حضور شرکت‌های معتبر بین‌المللی را ایجاد کند.
تحرکات «ولید محمد اسماعیل»، سفیر مصر در بغداد که در فوریه گذشته مسئولیت خود را آغاز کرده است، بیشتر بر بخش اقتصادی متمرکز بوده است و دیدارهای متعددی با مسئولان عراقی در این باره داشته است.
سفیر مصر یکشنبه گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی عراق تصریح کرد: نیروگاه‌هایی برای تولید برق در عراق ساخته شده است که برخی برای انتقال و توزیع انرژی است و مصر این آمادگی کامل را دارد که در بخش برق عراق مشارکت فعال داشته باشد.
وی با بیان اینکه به زودی توافقات گردشگری با عراق امضا خواهیم کرد، گفت: پروازهای هوایی هفتگی میان عراق و مصر به بیش از 14پرواز رسیده است و همه پروازها با ظرفیت کامل مسافران انجام می شود.
اسماعیل افزود: پروژه ایجاد مناطق آزاد میان عراق و اردن پابرجاست و تلاش‌ها برای تکمیل آن در سریع‌ترین زمان ممکن در جریان است.
سفیر مصر در بغداد با بیان اینکه مبادلات تجاری میان دو کشور هنوز در سطح مطلوب نیست و سالانه تنها به یک میلیارد دلار می‌رسد، اظهار داشت: اکنون در تلاش هستیم تا 10 هزار مگاوات مازاد تولید برق مصر را از طریق اتصال خطوط برق بغداد، قاهره و امّان به عراق انتقال دهیم و به زودی افتتاج نیروگاه 400 مگاواتی استان بصره را که با سرمایه ژاپن و اجرای مصر تکمیل شده است را جشن خواهیم گرفت.
وی اظهار داشت: همچنین به زودی سه پروژه مسکن و 3 تا 4 پروژه راه را وارد فاز اجرایی خواهیم کرد که اغلب مجری آن، شرکت‌های دولتی مصر هستند.

در همین ارتباط، «محمد الدعمی»، عضو پیشین کمیسیون سرمایه‌گذاری بغداد به العربی الجدید گفت: حضور شرکت‌های مصری هنوز بسیار محدود است و اداره درجه‌بندی شرکت‌ها در وزارت برنامه‌ریزی به شرکت‌های مصری اجازه فعالیت در عراق داده است که اغلب مربوط به سال گذشته و امسال است.
الدعمی با بیان اینکه شرکت‌های مذکور در سطح مدیریتی توسط کادر مصری و کارگران عراقی فعالیت می کنند، اظهار داشت: برخی گروه‌های سیاسی نسبت به ورود شرکت‌های مصری و اردنی به عراق نظر مخالفی دارند که بیشتر به دلایل سیاسی و ارتباطات خارجی است.
وی گفت: شرکت‌های مصری مشکلی برای فعالیت در مناطق ناآرام نظیر عراق ندارند و دولت الکاظمی نیز تسهیلات گسترده‌ای به شرکت‌های مصری ارائه کرده است.
الدعمی در پایان ورود شرکت‌های مصری به بازار عراق را نرن و تدریجی خواند و اظهار داشت: این مساله برعکس اقدام سعودی‌ها است که پروژه‌های خود نظیر افتتاح گذرگاه عرعر و سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی را رسانه‌ای کرده و به مخالفت گروه‌های مسلح و سیاسی دامن زدند.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید