مواد غذایی

رشد گیاهخواری در عراق خلاف جهت جریان جامعه

رشد گیاهخواری در عراق خلاف جهت جریان جامعه

تجارت محصولات گوشتی، سالانه باعث ایجاد حجم بسیار زیادی از گازهای مضر می شود که آسیب بسیار بزرگی به محیط زیست وارد می کند.

به گزارش عراق یار و به نوشته وبگاه الحره، چهار سال پیش، «ساره کریم»، بانوی عراقی که اکنون 24 سال سن دارد، صفحه ای عربی را دنبال می کرد که به پیروی از رژیم غذایی گیاهخواری برای حفظ سلامتی و همچنین حمایت از محیط زیست دعوت می کرد.
ساره کریم به وبگاه الحره گفت: تصور نمی کردم که چنان متقاعد شوم که تصمیم به گیاهخواری بگیرم، ولی اکنون چهار سال است که گیاهخوار هستم.
از نظر ساره، تصمیم برای پیروی از رژیم گیاهخواری، تصمیمی شخصی است، ولی پایبندی و ادامه آن در کشوری مانند عراق اصلا ساده نیست، به ویژه که پیروی کردن از یک رژیم گیاهخواری کامل چندان در این کشور رایج نیست.

کشور عراق دارای رستوران های خاص گیاهخواری نیست و در اغلب موارد، گیاهخواران ناچار می شوند غذای خود را خود تهیه کنند، ولی چنان که به نظر می رسد آنها در تهیه دستور پخت های جدید و به اشتراک گذاشتن آنها در شبکه های اجتماعی بسیار خلاق هستند.
ساره در ادامه گفت گیاهخواری مدتی است که در عراق در حال افزایش است، ولی در دو سال گذشته روی آوردن به گیاهخواری به صورت تصاعدی رشد کرده است و برخی فعالیت ها و گردهمایی ها برای گیاهخواران در واقعیت شکل گرفته است، ولی همچنان اندک است.
بر اساس گفته ساره، تعداد صفحه های مربوط به غذاهای گیاهی در اینترنت در حال افزایش است.
همچنین ساره در ادامه گفت متوجه شدم که خانم ها و آقایان به یک میزان به پیروی از رژیم گیاهخواری علاقمند هستند.

ساره دانشجوی سال سوم رشته علوم سیاسی است، ولی تنها گیاهخوارانی که شخصاً می شناسد دو خواهرش شهد و هدی و دوستشان منار است.
با این حال، ساره دو گیاهخوار دیگر را نیز از طریق صفحه هایی که به ارسال غذاهای گیاهی به منازل می پردازند، می شناسد و در حال حاضر بسیاری به فکر افتتاح رستوران های کاملا گیاهی هستند.
به اعتقاد ساره از نظر سلامتی، دلایل بسیاری برای انتخاب غذای گیاهی وجود دارد، ولی دلایل مربوط به محیط زیست، علت اصلی انتخاب این رژیم غذایی از جانب او بوده است.
ساره در ادامه افزود تجارت محصولات گوشتی به محیط زیست و حیوانات آسیب می رساند و تجارتی مضر است.
تجارت محصولات گوشتی، سالانه باعث ایجاد حجم بسیار زیادی از گازهای مضر می شود که آسیب بسیار بزرگی به محیط زیست وارد می کند.
بر اساس آمارهای وزارت کشاورزی عراق، در سال 2020، مردم عراق 103 هزار تن گوشت مرغ و 111.4 هزار تن گوشت قرمز و 59.1 هزار تن گوشت ماهی مصرف کرده اند.

«میثاق عبدالحسین»، معاون وزیر کشاورزی عراق به خبرگزاری رسمی عراق گفت: تقاضای فزاینده ای برای پروتئین حیوانی در کشور وجود دارد.
«مصطفی الساعدی»، گیاهخوار سابق عراقی می گوید که به دلیل فشارهای اجتماعی از گیاهخواری دست کشیده است.
الساعدی در ادامه می افزاید مردم عراق به علاقه خود به گردهمایی های همراه با صرف غذا معروف هستند و شخص گیاهخوار به مرور زمان خود را منزوی از این گردهمایی ها خواهد یافت.

مصطفی الساعدی در گفتگو با وبگاه الحره می افزاید مشکل است که عدم تمایل خود را به صرف غذا در مجلس عزا یا جشن عروسی توضیح بدهی و میزبانان بلافاصله آن را توهین در نظر می گیرند.
هیچ آماری از تعداد گیاهخواران عراقی وجود ندارد، ولی آنها در صفحه های اینستاگرام و فیس بوک دارای صدها حساب هستند.
نمی توان از گیاهخوار بودن دارندگان تمام این حساب ها مطمئن بود، ولی «منار العبیدی»، فارغ التحصیل دانشکده پزشکی از اینکه به این موضوع توجه و علاقه نشان داده می شود ابراز خوشحالی می کند.

«دکتر رحیم احمد»، کارشناس تغذیه عراقی می گوید رژیم گیاهخواری دارای چالش ها و فوائدی است و رعایت تعادل، بهترین راه برای حفظ سلامتی است.
یک رژیم غذایی گیاهی از لحاظ تئوری می تواند نیازهای بدن را تأمین کند، ولی به گفته این کارشناس تغذیه، حفظ تعادل با رژیم غذایی بدون گوشت به اندازه رژیم دارای گوشت کار ساده ای نیست.

لینک کوتاه

دیدگاه خود را بیان کنید